Echo, door Jack McDevitt

Alex Benedict is de held in een serie boeken van Jack McDevitt. Ik heb A Talent for War gelezen, maar daar herinner ik me niet zo veel van, en Echo. Je kan de delen los van elkaar lezen.

Het boek leest als een Sherlock Holmes-verhaal: Benedict is weliswaar antiekhandelaar maar hangt de detective uit en het verhaal is zogenaamd een kroniek geschreven door zijn metgezel, in dit geval Chase Kolpath.

Typisch in de stijl van McDevitt is dat er veel vragen worden opgeworpen over buitenaards leven. Sommige worden beantwoord, andere niet.

Ik vond dit een vermakelijk verhaal om te lezen maar dat kan ook komen doordat ik graag het Holmes-genre mag lezen. Echo is aardige scifi maar niet wereldschokkend. Wel spannend tot het einde. Ik kijk uit naar de andere delen in de serie.

echo-cover-art

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top