Het Microsoft-moeras

Je will product A gebruiken. Daarvoor heb je een account nodig bij dienst B. Bij het inschrijven op dienst B blijkt dat dat alleen kan met product C, dus je downloadt een trial-editie van product C. Daarvoor moet je je wel even registreren bij dienst D.

De verificatiemail van dienst D bevat een link ter controle van je emailadres en die link stuurt je door naar een pagina van dienst D waarop staat dat je twee-factor authenticatie moet instellen, dus of je even je telefoon en/of een tweede emailadres wilt registreren. De link die naar het tweede emailadres wordt gestuurd, stuurt je rechtstreeks door naar de aanmeldpagina van dienst D. Als je je daar probeert aan te melden dan blijkt je account niet goed te werken.

Er is gelukkig een alternatief! Als je servers E en F installeert dan kan je dienst D lokaal draaien. Dat kost een bescheiden bedrag en de betaling kan je eenvoudig en snel uitvoeren met dienst F.

Voor dienst F heb je telefoon G nodig.

Enz.

Dat is het Microsoft-moeras: elke stap die je doet, brengt je verder van je doel af maakt je afhankelijker van Microsoft.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top