How to invent everything, door Ryan North

Ok. Je hebt de FC3000(TM) tijdmachine gehuurd, bent teruggegaan in de tijd en de FC3000(TM) gaat kapot, waardoor je niet meer terug kan.

Deze survival guide legt je uit hoe je de complete beschaving opnieuw kan opbouwen, door het uitleggen van kritieke technologieën zoals taal, landbouw, metallurgie en basale geneeskunde, tot en met computers aan toe. Voorkennis is niet vereist.

Ryan North beschrijft eigenlijk de geschiedenis van de moderne mens aan de hand van technologische stappen en doet dat op een extreem begrijpelijke, bondige en bovenal humoristische manier.

Ryan North – waar kennen we die van? Misschien als schrijver van de stripversie van de serie Adventure Time (Tijd voor Avontuur) en van Dinosaur Comics!

Prima geschikt voor mensen met gevoel voor humor en nieuwsgierige kinderen (laten we zeggen vanaf een jaar of twaalf) die willen weten hoe dingen werken.

Hoewel dit niet één doorlopend verhaal is (het is zelfs helemaal geen verhaal), is het boek bijzonder toegankelijk. Het is informatief en erg moeilijk om weg te leggen. Een bijzondere prestatie voor wat eigenlijk maar droge stof is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top