Prophet of Bones, door Ted Kosmatka

prophetofbonesEen van de eerste boeken van Kosmatka. Het verhaal is rechttoe-rechtaan: de wereld waarin dit verhaal speelt, is streng religieus en ervan overtuigd dat de Aarde slechts 6000 jaar oud is en geschapen door God. Een jonge onderzoeker vindt botten die lijken op menselijke die mogelijk het tegendeel bewijzen. Het establishment vindt dit niet leuk.

Enigszins geforceerde verdieping van karakters, geweld, een beetje wetenschap, achtervolgingen en wat niet erg wereldschokkende onthullingen. Maar wél met een literatuurlijst achterin waaruit blijkt dat de wetenschap in het boek verantwoord is en allesbehalve onmogelijk. Juist dat laatste maakt de boeken van deze schrijver interessant: hij kijkt naar de bleeding edge van de wetenschap en schrijft er een verhaal omheen.

Ik ben dit boek vooral gaan lezen omdat ik geïnteresseerd was in de ideeën van Kosmatka. Dat dit boek geen wereldliteratuur is, spreekt in zijn voordeel: de boeken die hij ná Prophet of Bones heeft gepubliceerd, laten een stijgende lijn zien en als die trend doorzet, kan zijn volgende boek weleens ijzersterk worden.

Hou deze schrijver in de gaten!

Back to Top