Side life, door Steve Toutonghi

Helemaal in de stijl van zijn vorige boek Join brengt Steve Toutonghi ons Side life, het boek waarop je niet wist dat je zat te wachten, of hoe heet dat tegenwoordig.

Fijne actie, fijne filosofie, een beetje drama (maar niet te veel) een geloofwaardige hoofdpersoon en een geschifte (maar afwezige) wetenschapper. Ik kon het moeilijk wegleggen en was krachtens Goodreads niet de enige die erover droomde.

Vin is een tech-ondernemer maar de zaken gaan niet zo fantastisch: hij is gewipt uit zijn eigen bedrijf en moet iets anders zien te vinden om van te leven. Hij accepteert een baantje als house sitter: hij moet op het huis passen van de briljante wetenschapper Nerdean, die daar voorlopig niet meer terugkomt.

Het boek heeft een klassiek scifi-verloop maar in de moderne wereld. Hoewel het duidelijk is dat Side life niet is bedoeld als geloofwaardige technothriller, krijgt de schrijver het goed voor elkaar om vragen te stellen over de aard van de mens en de aard van de werkelijkheid zelf.

Aanbevelingen: lezen als je van actie met een goed verhaal houdt, en lees er vooral zo weinig mogelijk recensies over omdat ze al snel spoilers bevatten – sommige verklappen de helft van het verhaal.

Back to Top