Terran Tomorrow (Yesterday’s Kin Trilogy #3), door Nancy Kress

Het derde en laatste deel van de trilogie. Deel een kwam met een aardig mysterie (wie zijn de aliens?) en deel twee kakte, zoals delen twee doen, een beetje in. Deel twee beschreef het klassieke tegenbezoek aan de planeet van de bezoekers.

In Terran Tomorrow komen de bezoekers uit deel twee terug en treffen een Aarde aan die verwoest is door oorlogen. Er zijn nog maar een paar tientallen miljoenen mensen over en men strijdt over de restjes.

De familielijnen worden voortgezet en de karakters zijn best goed, hoewel dat nooit echt de dragende factor van deze trilogie was. Het mysterie uit deel een keert weer een beetje terug en er worden bevredigende antwoorden gegeven. De spanningsboog is in orde en het is een onderhoudend verhaal.

Al met al een vakkundig geschreven boek maar niet wereldschokkend en het zet ook niet aan tot nadenken. Ik denk dat we gewoon kunnen concluderen dat Kress haar contract met de uitgever gewoon netjes heeft vervuld.

Nominaal biotechnologische science fiction. Voor de liefhebber van biotech op zich interessant als er niet zoveel drama in zat. Voor de liefhebber van drama zijn de karakters juist weer niet zo sprekend.

Advies: lezen als je deel een goed vond. Dit derde deel is ongeveer van hetzelfde kaliber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top