The Atlantis Gene (The Origin Mystery #1), door A.G. Riddle

Kate Warner is een arts die in Indonesiƫ onderzoek doet met autistische kinderen. David Vale is een soldaat in een soort huurlingenleger dat wereldwijd wordt ingezet tegen terrorisme. Een uitbraak van geweld en raadselachtige boodschappen brengt ze samen.

Ok. Ik wou heel graag dat ‘A.G.’ zou staan voor ‘A Great’, en voorlopig komt dat wel een beetje uit want hij houdt het liefst zijn voornamen voor zich. Maar dat terzijde!

The Atlantis Gene is een biotechnothriller tegen een scifi-achtergrond met heel veel actie. Voor een debuutroman steengoed geschreven, wat mij betreft. Zou het geschreven zijn door een veteraan dan had ik verwacht dat de actie wat beter vermengd zou zijn met de infodumps, maar dat is denk ik echt een kwestie van ervaring. Het maakt het verhaal niet minder spannend, en door de snelle afwisseling van de verhaallijnen blijf je van begin tot het eind nieuwsgierig naar wat er er volgt.

Riddle pakt grote thema’s aan: waar komen we vandaan, en waar gaan we naartoe? Hij weet ze geloofwaardig en spannend te brengen en wat mij betreft heeft hij daarmee een schot in de roos.

Advies: lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top