The Last Good Man, door Linda Nagata

Veteraan True Brighton werkt voor een private militaire organisatie die wereldwijd betaalde missies uitvoert. Ze werken met state of the art technologie en goed getrainde mensen. Trues zoon Diego is jaren geleden bij een militaire operatie op een gruwelijke manier vermoord en daar blijkt meer achter te zitten dan ze in eerste instantie dacht. Ze wil dit tot de bodem uitzoeken.

Een prima verhaal, niks mis mee en goed te lezen. Focus op militaire technologie die onvermijdelijk binnenkort ontwikkeld en in gebruik genomen zal worden en dat plaatst The Last Good Man in de categorie technothriller. Als je niks om militaire (toepassingen van nieuwe) technologie geeft dan raad je ik af eraan te beginnen maar als je het interessant vind dan kan je je met dit boek prima vermaken.

Het verhaal begint snel en vol actie maar na de eerste helft sijpelt dat er een beetje uit en wordt het meer drama. Er blijft wel enige spanning aanwezig maar ik had liever gezien dat Nagata de snelheid van de eerste helft had vastgehouden.

Advies: prima boek voor als je een paar uurtjes in de trein zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top