Tomorrow’s Kin (Yesterday’s Kin Trilogy #1), door Nancy Kress

Harde scifi met functionele drama – in de roos! Een first-contactverhaal over aliens die in de haven van New York (want waar anders?) landen en waarschuwen voor een giftige sporenwolk in de ruimte, waar de Aarde over tien maanden doorheen zal bewegen. Dus hup, hup, snel alle topwetenschappers bij elkaar om een vaccin te fabriceren.

Ik wil niet te veel over het verhaal weggeven maar het valt absoluut in de categorie harde scifi: de wetenschap en verklaringen zijn geloofwaardig en toegepaste speltheorie (zie ook Three-Body) maakt het geheel nog interessanter. Er is genoeg actie om de vaart erin te houden.

De drama is betrekkelijk goed maar is ondergeschikt aan het verhaal: het scifi-verhaal is niet ondergeschikt aan de drama, zoals je tegenwoordig weleens tegenkomt. Het gaat trouwens niet alleen om de zoektocht naar een vaccin – het gaat nog veel verder. Niet iedereen gelooft de aliens natuurlijk, en zoals je kan verwachten geven sommige groepen hun zelfs de schuld van de op handen zijnde ramp. Of het is een complot. Of…

Dit is weer typisch zo’n boek dat op een heel goedkope manier verfilmd zou kunnen gaan worden, dus advies: snel lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top