War Factory (Transformation 2), door Neal Asher

Deel twee van Neal Ashers Transformationserie. Prima lectuur voor de gevorderde scifi-lezer omdat het propvol idee├źn staat die in harde scifi voorkomen, zoals AI die zichzelf tot onbegrijpelijke grootheid heeft verheven, zelfstandig levende oorlogsdrones en de haiman, een kruising tussen ‘human’ en AI. Nano- en picotech, ruimtestations van 130KM lang, enzovoorts.

Het verhaal is ook nog eens sterk geschreven, met boeiende en ontwikkelende karakters en heel veel goed leesbare actie (ook een kunst op zich). Het buitenaardse ras de prador en diens gewoonten – een soort agressieve krab-achtige – wordt vrij gedetailleerd beschreven en ook dat doet Asher heel boeiend.

Bij het lezen vliegen de bloedspetters en afgerukte lichaamsdelen je om de oren. Het is echt een avontuur in sneltreinvaart waarin de hoofdpersonen je omstebeurt meetrekken naar waar Penny Royal ze mee naartoe sleurt. Tot op de laatste pagina blijft het raden naar Penny Royals beweegredenen en onderweg krijg je af en toe een hint.

Advies: lezen, als je niet van die slappe Amerikaanse romcom-drama houdt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top